Km 03,70 Narvik Stasjon historie
Den første stasjonsbygningen som var fra 1902, var tegnet av jernbanearkitekt Paul A. Due. Første etasje var murt av tilhugget og fuget granitt med teglinnrammede buevinduer, mens andre etasje var oppført i tre i sveitserstil. Byggearbeidene tok til i vinteren 1900-1901, og var såpass ferdig i august 1901 at 1. avdelings kontor (anleggs kontor)ble flyttet hit.(Ytreberg b 1 s 268)(Narvik Tidende 14.8.1901)
Bak stasjonsbygningen lå det en liten park. Vest for stasjonsbygningen lå et godshus i laftet tømmer. Øst for stasjonsbygningen lå et mindre hus hvor man hadde urinal og torvstrøklosett samt ved og koks bod. Foran på plattformen sto det et stilverksbygg i stil med stasjonsbygningen. Økt trafikk på banen førte snart til at det ble ført opp et nytt godshus med høy godsramme øst for den øvrige bebyggelsen, og at stasjonsbygningen ble forlenget i lengderetningen.
Da Ofotbanen ble elektrifisert i 1923, ble en transformatorstasjon plassert ved innkjøringen til Narvik stasjon. Det ble også bygd nytt stilverksbygg på motsatt side av sporet.
Ved krigshandlingene i 1940 ble transformatorstasjonen og det nyeste godshuset sterkt skadet. Under krigen skapte tyskerne en stor gjennomgangstrafikk, og det ble satt opp ei tyskerbrakke øst for stasjonsbygningen som godshus. Etter krigen førte behovet for kapasitetsøkning til sporomlegging og ytterligere et spor på stasjonsområdet, til at den gamle stasjonen måtte rives, og en ny stasjonsbygning (1951) føres opp. Det gamle godshuset fra 1902 ble da flyttet til Rombaksbotn. Ved innføringen av CTC på Ofotbanen i 1963, ble togledelsen lagt til Narvik stasjon.