Lag ny artikkel

Fra Gamle Narvik
Revisjon per 6. jun. 2011 kl. 03:55 av Bjørn Bæverfjord (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Fra en eksisterende side (Lenke)[rediger]

Dette er den beste og foretrukne måten å opprette nye artikler på. Finn en eksisterende artikkel som emnemessig har å gjøre med den artikkelen du ønsker å skrive. Finn i teksten et ord eller en term som passer som tittel på din nye artikkel. Lag en intern lenke fra dette ordet. Klikk på lenken, artikkelen blir opprettet, og du kan begynne å skrive inn teksten din.

Fra søkeboksen (Sjekk & skriv)[rediger]

Den neste beste metoden er å bruke Søkeboksen. Skriv tittelen som du vil bruke, inn i søkeboksen helt til venstre, og klikk på "Gå til" (altså ikke på Søk). Hvis artikkelen ikke finnes, får du fra svarsiden muligheten til å opprette ny artikkel ved å klikke "rediger" (med rød skrift). Artikkelen blir opprettet, med tittelen som du akkurat sjekket, og du kan begynne å skrive inn teksten.

Ulempen med å bruke Sjekk & skriv er at det ikke blir eksisterende artikler i Gamle Narvik som lenker til den nye artikkelen. Det er derfor helt nødvendig å skrive inn hvilken hovedkategori som artikkelen sorterer under.

Fra inputboksen (Direkte)[rediger]

Den enkleste måten, men som må brukes med forsiktighet, er ved hjelp av Inputboksen nedenfor. Skriv rett og slett inn artikkelnavnet og klikk "Gå til". Hvis siden mot formodning allerede finnes får du opp teksten til siden, i edit-modus. Gå da tilbake hit vha nettleserens tilbakeknapp, og forsøk på nytt med en alternativ tittel.

Metoden har samme ulempe som sjekkOgSkriv, det blir viktig å legge inn hovedkategori for å få lenket til artikkelen. Skulle du glemme dette kan du finne tilbake til artikkelen ved å gå til oversikten over foreldreløse sider.

<inputbox> type=search width=50 buttonlabel=Gå til searchbuttonlabel=Søk break=no </inputbox>

Merk med hovedkategori[rediger]

Kategorier er vår innholdsoversikt. Alle artikler skal merkes med en hovedkategori, slik at det finnes i alle fall én innholdsoversikt der artikkelen er med. Merk gjerne med ytterligere kategorier, f eks hvilken skala artikkelen omhandler. Mer om kategorier og definisjoner i artikkelen Kategorier på Gård og Slekt i Narvik.