Gamle Narvik:God praksis

Fra GamleNarvik
Hopp til navigering Hopp til søk

Anbefalinger

Gamlenarvik.no no bruker programvaren Mediawiki. Sjøl om wiki-konseptet har begrensede muligheter til kreativ sideutforming, er det mer enn nok av muligheter og enda flere fallgruver å gå i. For å få en effektiv og gjennomført sideutforming (layout) på et prosjekt med kanskje flere hundre deltagere etter hvert, vil vi på denne siden samle anbefalinger til utformingen av sidene på MJwiki. Den enkleste måten å få til god layout, er å kopiere innholdet på en tilsvarende side og se hvilke koder og innstillinger som er brukt.

Språk

Artiklene på gamlenarvik.no skal være på norsk. Vi benytter gjeldende rettskriving slik den kommer til uttrykk i den søkbare bokmåls- og nynorskordboka.

Signering og beskyttelse

Gamlenarvik.no er en dugnad der artikler teknisk ligger åpne for alle registrerte brukere til å forbedre innholdet. Enkelte artikler har en klar personlig utforming og/eller uttrykke subjektive meninger mer enn objektiv informasjon. Hvis forfatteren ønsker det kan artikkelen utstyres med forfatterens navn og beskyttes mot videre redigering. Slik beskyttelse kan bare gjøres av en redaktør.

Bilder

Gode bilder vil være viktig byggestein i Gamlenarvik.no. Men bilder legger også beslag på bandvidde og kan slå ihjel teksten i en artikkel. Det anbefales å bruke thumbsfunksjonen aktivt, slik at besøkende sjøl henter ned fullversjon av bildet.

Gamlenarvik.no tillater ikke bruk av eksterne bilder, vi vil ikke delta i tyveri av andre nettsteders båndvidde. Opplasting av bilder til vår interne bildebase skjer fra spesialsiden for filopplasting, og skjer fra egen harddisk. Bilder kan ikke lastes fra andre web-steder.

Du bør gi nytt navn på bildefila når du laster opp. God praksis er dineinitialer_stikkord_opplastingsdato, f.eks NN_H0Di3Ofotbanen_290106.

Størrelsen på fullversjon-bildet bør ikke være mer 800 piksler bredde eller 600 piksler høyde. Bildeformatet er normalt jpg og anbefalt kompresjon er medium (5). Maksimum filstørrelse er 150 kb.

Et klikkbart thumbsbilde med bildetekst har dette formatet [[Bilde:filnavn.jpg|frame|thumbs|320pix|bildetekst]] der du sjøl velger størrelsen på thumbsbildet.